giverprofil8.JPG

Sindre Tuset

 
 

I oktober lar vi våre donorer komme til ordet og fortelle hvorfor de velger å gi til effektiv bistand. På gieffektivt.no finner du mer informasjon om våre anbefalte organisasjoner og hvordan du også kan bidra.
- Stiftelsen Effekt


 

Jeg er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra NTNU. Ved siden av studiene var jeg aktiv i Effektiv Altruisme NTNU og bandleder i en tensinggruppe. For tiden jobber jeg som trainee hos den europeiske romorganisasjonen, ESA, i Nederland.

 

Hvilke organisasjoner bruker du å gi til?

De siste årene har jeg pleid å gi til Schistosomiasis Control Initiative, men etter at Effekt åpnet giverportalen sin har de faste donasjonene mine blitt gitt med deres standardfordeling. For tiden betyr at jeg gir alt til Against Malaria Foundation. I tillegg var jeg med å matche donasjoner til Project Healthy Children under kampanjen Effekt hadde i sommer.  For meg er metodene GiveWell - og derfor også Effekt - bruker overbevisende, og jeg er trygg på at pengene jeg gir går til fremragende tiltak for å gjøre verden bedre uansett hvilke av organisasjonene jeg gir til.

 

Hva motiverer deg til å hjelpe andre?

For meg er det veldig motiverende å tenke på den enorme muligheten jeg har til å dra verden i riktig retning uten at det føles som at jeg ofrer noe betydelig. Det er lett å finne relativt sikre resultater av bidragene jeg gjør, og jeg blir motivert både av å se hva jeg får utrettet alene og ved å se hva Effekt får gjort samlet.

 

Hvorfor gir du gjennom Stiftelsen Effekt?

Jeg har gitt til organisasjoner anbefalt av GiveWell i flere år, og da jeg bodde i Norge gjorde Stiftelsen Effekt det enkelt å donere og reduserer transaksjonskostnadene jeg ville hatt om jeg donerte direkte. I tillegg gjør Effekt mye viktig for å øke bevisstheten rundt effektiv bistand i Norge. Det er fint å føle at jeg er med i et spleiselag og at vi er flere som jobber mot samme mål.

Takk for tålmodigheten!

 

banner_gieffektivt.png