giverprofil8.jpg

Svenn Are og
Victoria Tutturen Værnø

 
 

I oktober lar vi våre donorer komme til ordet og fortelle hvorfor de velger å gi til effektiv bistand. På gieffektivt.no finner du mer informasjon om våre anbefalte organisasjoner og hvordan du også kan bidra.
- Stiftelsen Effekt


 

Et vanlig par i en standard livssituasjon, og som de fleste andre får vi glede av å vite at vi kan bety noe for andre. Vår lykke finnes i gode relasjoner, utvikling og læring, spennende samtaler og opplevelsen av å være en liten del av noe større enn oss selv. Vi prøver så godt vi kan å komplementere følelser med en stor dose logikk i viktige valg, så Effektiv Altruisme ble en enkel sak å støtte.

 

Hva motiverer dere til å hjelpe andre?

Det virker rettferdig. Vi har alltid visst at vi er privilegerte, og når vi lærte om en måte å gi på som sikrer at pengene virkelig hjelper, ble det naturlig å dele noe av velstanden med de som har mye mindre. Og det føles godt! Forskning viser at å hjelpe andre er den beste terapien, det gir langvarig økt tilfredshet. Gleden av et nytt par sko man egentlig ikke trengte er deilig men kortvarig, gleden av å tenke på hvor mange liv vi har bidratt til å redde bare varer og varer.

 

Hvorfor gir dere gjennom Stiftelsen Effekt?

Det er mer effektivt enn å gi direkte til de anbefalte organisasjonene, fordi transaksjonskostnadene reduseres ved at donasjoner samles og sendes i en større transaksjon. I tillegg, om Effekt skal bli godkjent for skattefritak er det viktig å vise at mange er interesserte i å donere effektivt. Det vises best ved å donere gjennom Effekt.

 

Hvilke organisasjoner bruker dere å gi til?

Vi har valgt å donere til The Against Malaria Foundation, Schistosomiasis Control Initiative og GiveDirectly. Grunnen er såpass enkel at de er på topp hos GiveWell.

banner_gieffektivt.png