giverprofil6.JPG

Oddvin Agnalt Østmo

 
 

I oktober lar vi våre donorer komme til ordet og fortelle hvorfor de velger å gi til effektiv bistand. På gieffektivt.no finner du mer informasjon om våre anbefalte organisasjoner og hvordan du også kan bidra.
- Stiftelsen Effekt


 

Jeg er student og tar master i produktutvikling og materialer ved NTNU, et sivilingeniørstudium. Jeg prøver å gi en andel av inntekten min til hjelpeorganisasjoner og tror det er viktig å øve seg gode givervaner (selv som student) som man tar med seg videre i livet.

 

Hvilke organisasjoner bruker du å gi til?

Jeg gir til tre anbefalte organisasjoner: GiveDirectly, The Against Malaria Foundation og Schistosomiasis Control Initiative. Dette fordi jeg velger å tenke på veldedighet som med andre investeringer: Hvis man ikke vet helt hva som er best, kan man spre ut, eller diversifisere pengene på flere aktører. Man legger med andre ord ikke alle eggene i én kurv. Alle organisasjonene har blitt anbefalt av folk som vet mer om bistand enn meg og jeg liker kombinasjonen med at folk kan bruke pengene på det de trenger mest (GiveDirectly) og at de fremmer god helse (AMF og SCI). Jeg tenker god helse er første steg til å få et bedre liv!

 

Hva motiverer deg til å hjelpe andre?

At jeg tror at det er det rette å gjøre når målet er at flere mennesker skal leve gode liv, slik vi er heldige med i Norge.

 

Hvorfor gir du gjennom Stiftelsen Effekt?

Det er en enkel måte å gi til gode utenlandske hjelpeorganisasjoner.

 

banner_gieffektivt.png