profilbilde1.jpg

Kyrre Holm

 
 

I oktober lar vi våre donorer komme til ordet og fortelle hvorfor de velger å gi til effektiv bistand. På gieffektivt.no finner du mer informasjon om våre anbefalte organisasjoner og hvordan du også kan bidra.
- Stiftelsen Effekt


 

Til daglig jobber jeg i Utenriksdepartementet med humanitær bistand. Jobben har bidratt til at jeg interesserer meg i problemstillinger som bistandseffektivitet. Å bo og jobbe andre steder i verden gjør deg også veldig bevisst hvor privilegerte vi er i Norge.

 

Hvilke organisasjoner bruker du å gi til?

Jeg lar Stiftelsen Effekt bestemme. Jeg mener metoden Stiftelsen Effekt bruker for å komme frem til gode organisasjoner er overbevisende. Om det ikke er perfekt er det i alle fall mye bedre enn alternativene. The Against Malaria Foundation bidrar effektivt til å løse en kronisk folkehelsekrise i store deler av verden. GiveDirectly har en veldig spennende utviklingsmodell som virkelig gir makt og valgmuligheter til noen av de fattigste i verden.

 

Hva motiverer deg til å hjelpe andre?

Jeg mener alle har en plikt til å hjelpe andre i den grad man kan uten at det påfører en selv store vanskeligheter. Å gi en andel av min globalt sett meget høye inntekt er et lite offer.

 

Hvorfor gir du gjennom Stiftelsen Effekt?

Det er vanskelig å vurdere selv hva som er best måte å hjelpe andre på. Vi blir alle påvirket av organisasjoner som bruker midler på markedsføring og nøden i verden er overveldende. Jeg liker at Stiftelsen Effekt kan finne frem til organisasjoner som hjelper mange og som kanskje ikke ellers når frem i konkurransen om givermidler.

 

banner_gieffektivt.png